Wanneer schilderen?

Het is belangrijk om het onderhoud van uw woning goed bij te houden. Hierdoor blijft uw schilderwerk er verzorgd uitzien en het zorgt ervoor dat het langer meegaat en er bijvoorbeeld geen houtrot kan ontstaan. Er zijn twee soorten schilderwerk: binnen-schilderwerk en buiten-schilderwerk.

Bij binnen-schilderwerk kunt u denken aan kozijnen en deuren. Eens per zeven jaar is binnen-schilderwerk toe aan een nieuwe schilderbeurt. Onderdelen die veel gebruikt worden en die dus sneller slijtage vertonen, zoals een trap, zijn al eerder toe aan een nieuwe verflaag.

Als het om buitenschilderwerk gaat betreft het bijvoorbeeld; gevels, dakkapellen of de complete buitenkant van uw woning. Voor buitenschilderwerk is het aan te raden om eens in de vijf jaar een schilder in te schakelen. Schilderwerken op het zuiden en westen hebben vaker een nieuwe lik verf nodig omdat het meer wordt beïnvloed door regen en zon dan schilderwerken op het noorden en oosten.

Wanneer schilderen: zelftest

Zelftest schilderwerk nodig?Er zijn twee manieren waarop u kunt zien of uw schilderwerk toe is aan een schilderbeurt.

De poederproef

Als u uw schilderwerk schoonmaakt met een natte doek en er verfpoeder op de doek achter blijft, is het tijd om een schilder in te schakelen.

De hechtproef

U plakt een stukje plakband op een goed schoon gemaakte plek, bijvoorbeeld de vensterbank. Vervolgens trekt u het plakband los. Als er verf aan het plakband blijft zitten, dan hecht de verf niet meer goed.

Wanneer schilderen: Winterschilder

WinterschilderAls u liever uw schilderwerk buiten de periode van april-oktober laat doen, kan dit natuurlijk ook. In deze periode is er de winterschilder. In de winterperiode heeft een schilder vaak minder werk, dus geeft hij in deze periode korting op uw schilderkosten. Een winterschilder bereidt zowel zichzelf als de klus goed voor om ook bij het koude weer het schilderwerk goed te kunnen uitvoeren.